Lehdistötiedotteet

Lehdistötiedote 07/2020

[TILA] KULTTUURIKIIHDYTTÄMÖN AVAJAISET

11.7.2020 / klo 12–18 / Pikisaarentie 13, 90100 Oulu

 

Tilaa yhteisölle ja kulttuurille

Kutsumme teidät [TILA] Kulttuurikiihdyttämön avajaisiin 11.7.2020 nauttimaan taiteesta Oulun Pikisaaren kulttuuririkkaassa miljöössä.
Ovet avautuvat klo 12 ja tapahtuma alkaa Välitila-taidenäyttelyn avajaisilla klo 13, jossa kuulemme avajaispuheen ja tutustumme yhteisnäyttelyn teoksiin. Päivän aikana pihapiirissä pidetään työpajoja, työtilojen avoimet ovet sekä myyjäisiä.

Avajaisten aikataulu
[ ] klo 12–18 Kulttuurikiihdyttämö [TILA]:n avoimet ovet
[ ] klo 13 [TILA] Kulttuurikiihdyttämön ja näyttelyn avajaiset (Mallassauna, 1. kerros)
[ ] klo 14 Kokeellinen chalk bomb -liitu työpaja, ohjaajana kuvataideopettaja Pia Leppänen-Keränen (sään salliessa ulkona)
[ ] klo 15–16 Elävän mallin piirustus eli croquis-työpaja, ohjaajana kuvataideopettaja Anniina Holappa (sään salliessa ulkona, muuten Bingon Vintillä 3. kerros)
[ ] klo 16–17 Venka&Vinkan taidekorupaja (osallistumismaksu 10€, Mallassauna, 1. kerros)
[ ] klo 18 Tapahtuma päättyy

Kulttuurikiihdyttämö [TILA] on oululainen yritys, jonka keskeisenä lähtökohtana on luoda Oulun Pikisaaren Villatehtaan tyhjenevästä käsityöalan oppilaitoksesta kulttuurikeskus ja toimipiste luovan alan yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille kulttuuritoimijoille.
[TILA] rakentaa ja tuo yhteen erilaista kulttuuritoimintaa Pikisaareen, joka tarjoaa hienon miljöön inspiraation ammentamiselle. Onhan saaressa pitkät perinteet käsityöläisyydestä ja luovasta työstä kautta historian. Luovuuden ja hulluuden raja voi olla joskus pieni, mutta luovassa yhteisössä on tilaa kokeiluille ja rajojen testaamiselle taiteen keinoin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ota piknik-viltti mukaasi, nauti ulkona syömisestä ja vietä taiteen täyteläinen kesäpäivä Pikisaaressa!

Lisätietoja:

Kulttuurikiihdyttämö [TILA]
tilaprojekti@gmail.com
www.tilaprojekti.fi
www.facebook.com/tilaprojekti
www.instagram.com/tilaprojekti
Seuraa tapahtumaa Facebookissa

VÄLITILA-TAIDENÄYTTELY

11.–31.7.2020 / Avoinna ma-pe klo 12–18, la-su klo 12–16 / Pikisaarentie 13, 90100 Oulu

Näyttelyn avajaiset 11.7.2020 klo 13

Välitilat ja siirtymävaiheet osana elämänkulkua

Kulttuurikiihdyttämö [TILA] -yhteisö juhlistaa uuden kulttuurikeskuksen avajaisia Pikisaaressa 11.7.2020, jolloin avataan myös yhteisnäyttely Välitila. Näyttely on esillä 11.–31.7.2020. OSAO:n kiinteistöihin on kasvanut talven aikana monitaiteellinen yhteisö, joka ylläpitää alueen kulttuurista arvoa ja visioi luovasti Pikisaaren tulevaisuutta toiminnallisena kulttuurikeskuksena.
Välitila-taidenäyttely esittelee 21 [TILA]-yhteisön taiteilijaa, jotka ovat yhdessä kuratoineet teoksistaan näyttelyn. Yhteisnäyttelyn teemaksi nousi välitila, jota taiteilijat tarkastelevat moninaisista näkökulmista ja eri tekniikoita hyödyntäen.
Välitila viittaa Pikisaaren tyhjilleen jääneiden oppilaitoskiinteistöjen epämääräiseen tilanteeseen. Talon vuokralaiset odottavat päätöksiä ja toivovat voivansa asettua tilaan. Väliaikaisissa järjestelyissä on vaikeaa juurtua, sitoutua ja suunnitella tulevaisuutta.
Välitilalla viitataan myös pandemian aiheuttamaan erikoiseen ajanjaksoon, jolloin “normaali elämä” tuntui pysähtyvän. Välitilasta voi kuitenkin löytää uutta perspektiiviä, energiaa ja ideoita, jopa jotain mitä ei tiennyt edes kaipaavansa. Teema on inspiroinut taiteilijoita pohtimaan elämän eri välitiloja.
Näyttely on avoinna heinäkuun loppuun saakka ja sen aikana järjestetään taiteilijatapaamisia. Tapaamisten ja työpajojen aikataulut julkaistaan TILAn Facebook- ja verkkosivuilla 3.7.2020.

Välitila-yhteisnäyttelyn taiteilijat ovat:
Janne Erkkilä, Helena Helisten, Anniina Holappa, Jaakko-Matti Kangas, Jenna Kauppi, Joni Kesti, Riikka Kontio, Silja Korhonen, Ragnar Kuma, Annu Kyllönen, Pia Leppänen-Keränen, Sanna Manninen, Maria Markus, Aini Pihlajaniemi, Hanna Rauma, Henna Ryynänen, Tiina Seppälä, Susanna Sivonen, Ville Tanhuala, Päivi Tiittanen ja Teri Tsokkinen.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Teri Tsokkinen / 0451083335 (Kulttuuribingo)
Kulttuurikiihdyttämö [TILA] / tilaprojekti@gmail.com
www.tilaprojekti.fi
www.facebook.com/tilaprojekti
www.instagram.com/tilaprojekti
Seuraa tapahtumaa Facebookissa

Lehdistötiedote 11/2019

Kulttuurikiihdyttämö [TILA] käynnistää toimintansa Oulun Pikisaaressa vuodenvaihteessa vapautuvissa Villatehtaan tiloissa. Ensimmäisessä aallossa yhteisöön liittyy käsityöalan yrittäjiä, vegaaninen protokeittiö, ryhmä nuoria taiteilijoita ja urbaani kulttuurilaboratorio.

 

Pikisaarelaislähtöinen projektitiimi on kaikessa hiljaisuudessa työstänyt hanketta viime keväästä lähtien.

 

“Käsityökoulun toiminnan päättyessä tuli sellainen tunne, että nyt pitää tehdä jotain”,

 

kertoo yksi [TILA]n yrittäjistä, syntyperäinen pikisaarelainen Joni Kesti.

[TILA] -projektin tiiviiseen neljän hengen ydinryhmään kuuluu kiinteistöalan, projektisuunnittelun ja markkinoinnin ammattilaisia.

Kulttuurikiihdyttämö tarjoaa asiakkailleen helpon yhteisöllisen tilanvuokrausratkaisun, luoden mahdollisuuksia uudenlaiseen kasvuun ja vuorovaikutukseen.

 

 

”Tähän asti Oulussa on ollut vaikea löytää hyviä tiloja kulttuuritoiminnalle tai luovan alan yrittämiselle. [TILA]n tavoite on tuoda tähän muutos”,

 

Kesti toteaa.

Koulutilojen kunto ja käyttömahdollisuudet selvitettiin tarkasti. Yhteisymmärrys toimitilojen omistajan Oulun seudun koulutuskuntayhtymän kanssa syntyi hyvässä hengessä pitkien neuvottelujen jälkeen marraskuun alussa.

 

[TILA]n toiminnasta on keskusteltu myös Pikisaaren käsityökoulun tulevaisuutta selvittelevän Oulun kaupungin työryhmän kanssa.

 

”Pikisaaren miljöö ja vanha taideteollisuusalue sopii ainutlaatuisesti kulttuurikeskukselle jota kelpaa tulla katselemaan kauempaakin.”